Maş Fasulyesi Çorbası hazırladığım nefis tarifle  daha  hafif ve sindirimi kolay şifalı hale dönüştü.Maş   Metabolik atıkları vücutta enerjiye dönüştürme kapasitesine sahip olduğu için akıllı bir besindir.  Maş ,vücuduna sindirim organları dinlenirken yapması gerekeni yapma kapasitesi verir ve bizim dev yeniden ayarlama fırsatımız olur.  Bazı yiyecekler herkes için uygun ve besleyici oldukları ve kimseyi rahatsız etmedikleri anlamına gelir.  İşte maş çorbası, belli bir şekilde hazırlandığında, bu tür yiyeceklerden biridir. 


Tüm dünya ile benzer sorunları yaşamak ilk zamanlar birlik bilinci ile iyi gelmiş bile olabilir.Yalnız değiliz duygusu bizi güçlü kılmadı mı? Bana öyle oldu. Yaşadığımız endişe , belirsizlik duygusu ortaktı. Ancak zamanla  ülkeler hatta topluluklar ve hatta insanlar arasında farklar ortaya çıktıkça huzurumuz  da kaçtı galiba..

Bu da önce psikolojime daha sonra beslenmemize  yansıdı.Zaten dengesiz bir ortamda bazen o ipin üzerindeki cambaz gibi olmadık mı?İşte bu çorba en azından fiziksel ve duygusal detoks için bana iyi geldi. Sizinle de acilen paylaşmak istedim.

Kolay sindirilebilen maş çorbası, sindirim organlarının yükünü azaltıyor.. Yeniden düzenlenmelerine, daha verimli çalışmalarına olanak tanıyor..  Bu da  maşın   ne kadar akıllı olduğu  ve vücutta gitmesi gereken yere gittiği anlamına gelir.   Maş  çorbası sizi dengeler.  Bu besin düzenli olarak yenildiğinde kan şekerini  stabilize oluyor. . Ayurvedik maş  çorbası tıkanıklıkları önleyerek  fazla birikmiş  dokuları ve organları temizleyerek  atıkların yok edilmesini sağlar. Özellikle de zihninizin kanallarını temizler. Yaşasııın en ihtiyacım olan alan!!

 Maş çorbası hazırlamanın  ve daha kolay sindirilebilir olmasını sağlayan yollar vardır.

Maşı  hazırlamanın en  etkili bir yolu, onu pişirmeden önce 24 saat mümkünse  48 saat suda bekletmektir.

  Maş çorbası hazırlamanın birçok farklı yolu var, içine sebze ekleyebilirsiniz..  Bazılarımız  maş çorbasın pek sevmeyebilirler. O zaman tümden reddetmek yerine gelin  domates, patates veya lahana kullanarak sebze suyu  ile pişirmeyi deneyin.  Kabak, ıspanak, pazı ,pancar,  taze soğan, pırasa brokoli, kereviz ve tatlı patates de  kullanabilirsiniz. 

 Bazılarımızda maş çorbası yerken şişkinlik ve rahatsızlık hissederler.  Bu tür  durumlarda kesinlikle  48 saat ıslatma ve kimyon yanında ilave hıt hıt tozu da mutlaka kullanılmalı. 

 Sindirim sisteminiz güçlendikçe ve daha verimli bir şekilde tolere edip sağlıklı bir iç sınır oluşturdukça kademeli olarak    rahatlarsınız.

Maş ile arınmada 1  gün bile  nazik bir temizliktir ve herkes için uygundur.  Düzenli olarak yapabilirsiniz. Gün boyunca düzenli olarak sadece bu yemeği yiyin.  Tavsiyem  çorbayı  yoğun kıvamda hazırlayın..  Sizi tatmin etmek ve gün boyunca dayanıklılığınızı korumak için ihtiyaç duyduğunuz kadar yiyebilmeniz için de şöyle kocaman bir tencerede pişirin. .  Evde olmadığınız saatler için  çorbayı  bir termosa koyabilirsiniz.  Öğünler arasında acıktıysanız, sıcak  ve  ilikli kemik suyu içebilirsiniz.  Gün boyunca zencefil çayını yudumlayabilir

1 çay k zencefil tozu veya taze rendelenmiş

1 /2 çay k kimyon  tohumu

1 çay k sinir otu

1 çay k ceviz yaprağı tozu

1 çay k  kişniş tohumu

1 bardak kaynar su ( 10 dakika demle ve süz)

ile hazırladığınız ödem atıcı , toksinleri temizleyen  metabolik bir çay karışımı içebilirsiniz.  Yemekten sonra 1 bardak  sıcak  limonlu su içmek de  sindirim sürecine yardımcı olur ve toksik birikimini azaltır. 

Maş çorbası içtiğiniz gün  et, süt veya un yemeyin.  Bu yiyeceklerin ağır, yapıcı  nitelikleri vardır ve maş çorbasının yok etme ve temizleme etkisine karşı  ters etki eder.  Özellikle ağır bir yemek yediğinizde  bir gün hatta yarım gün bile  maş çorbası içebilirsiniz. Bu, vücudunuzun son öğününüzü tamamen sindirmesine yardımcı olacak ve daha sonra  yolunuza çıkan ağır yiyecekleri sindirebilmeniz için sizi hazırlayacaktır. 

 Daha derine inmek istiyorsanız, kendinizi hazırlayın ve üç günlük maş çorbası temizliği yapın.  Güne sıcak su içinde bir çay kaşığı sade yağ ile başlayın.  Yatmadan önce akşam bir çay kaşığı zeytinyağı , ardından dilerseniz rezene çayı içinÜç günlük bir arınma daha derine inecek ve içeride daha fazla harekete geçecektir, bu nedenle çok fazla gerilim veya direnç olmaması için planlı olmak ve kendinizi hazırlanmak gerekebilir.

 Bir günlük temizlikten sonra bile, ilk öğününüzde et ve salatayı sindirmek zor olacaktır. O yüzden ilk öğününüzde hafif, fırınlanmış, buharda pişmiş veya haşlanmış az soslu sebze tercih edin. Bağırsak dokunuz  daha temiz ve daha hassas  aynı zamanda zihinsel kanallarınız daha temiz, daha açık ve aldığınız tüm izlenimlere ve deneyimlere karşı daha hassas olduğunu farkedeceksiniz. Sihir gibi gelmedi mi? .

Zencefil çayı ile en fazla1-3 gün  gözetim altında  olmadan arınma yapmanızı tavsiye ederim .Daha kapsamlı arınma için mutlaka profosyonel destek almalısınız.

 Arınma ile kendinizi merkezinize geri getirir  güçlü yönlerinizi vurgularken aynı anda   zayıf yönlerinizi  beslemeyi de  bırakıyorsunuz.  Bu süreçte sindirim ateşinizi güçlendirir hatta alevlendirirsiniz. Bir kadın olarak iç ritimleriniz yeniden kurulur, metabolik süreçler iyileştirilir ve daha verimli hale getirilir.  Hormonlarınız daha uyumlu hale gelir.  Ağırlaşan bağımlıklılarınız  daha sakinleşir ve kalbinize daha çok bağlanırsınız.  Bu nedenle, arınmak büyük bir öz şefkat gösterisidir.  Temizlerken, kendinizle  empati kuruyorsunuz ve böylece kendi  bardağınızı  doldururken başkalarına karşı daha fazla empati kurabiliyorsunuz.  Temelde  içten dıştan temizlik, hayatınıza dengeyi geri getirir.

Bu temizliği yapmak zihinsel güç ve  fiziksel olduğu kadar zihinsel de hazırlık gerektirir.  Sosyal bir kutlamanız varsa, kendinize bugün  sorun, “Bunu yapmam için en iyi zaman bu mu?”  diye  ve cevabınıza göre başlayın.

1 bardak maş fasulyesi( suda beklemiş)

 1 doğranmış soğan

 1 diş sarımsak

 1 y k rendelenmiş taze zencefil

 1 t k zerdeçal tozu

 1 t k sebze baharatı

 1 t k kimyon tohumu

 1 t k kişniş tohumu

 1 t k rezene tohumu

 1 çay k hıt hıt tozu( mutlaka baharat koleksiyonunuza ekleyin)

1 defne yaprağı

 tuz

 k biber

1 y k sade yağ

3 y k z. yağ

üzerine taze kişniş

 limon

hidistancevizi parçacıkları

*Suda beklemiş maşı süzün

Tencereyi ısıtıp önce tohum halindeki baharatları  1-2 dakika kavurun.

 Ardından sadeyağ ile soğanı ve sarımsağı  pembeleşinceye kadar pişirin.

 

Maş fasulyesi ve diğer malzemeleri 1,5 lt su ile birlikte ekleyip iyice kısık ateşte pişirin.

En son üzerine limon suyunu , taze kişniş ve hin cevizi parçaları ile lezzetlendirin.

ŞİFA OLSUN.