Menopoz seni ürkütüyor mu? Ürkütmesin.

Aslında daha önce de böyle bir dönemden geçtiğinizi hatırlayın. Ergenlik döneminde de hormonların düzensizliği ile ilgili problemler yaşamıştık. Menopoz bir hastalık değildir. 

Pencere bir açılıp, bir kapanıyorsa, hırka bir giyilip bir çıkarılıyorsa, yelpaze en sevdiğiniz aksesuarsa hormonlar dengesizleşmeye başlamış diyebiliriz. Vücudumuzun termostat ayarları ile oynanıyor. Östrojen hormonu seviyesi düştüğünde beynimiz gerçekten termostatı düzenlemekte zorlanır.

35 yaşından sonra hormonlarımız düzensizleşmeye başlıyor. Bunu pek çok şekilde kendimizde görebiliyoruz. Kilo alabiliyoruz, uykumuz düzensizleşiyor, sıcak basmaları başlıyor, stres altına girebiliyoruz. Kısacası Kaos başlıyor vücudumuzda. Biz bu dönemde kendimizi ve çevremizi suçlayabiliyoruz. Aslında kimse suçlu değil. Hormonlarımız bizi yönetiyor.

Ben Menopoz Öncesi ve Menopoz Dönemi için size bazı doğal çözümler sunmak istiyorum. Bu çözümleri danışanlarımda ve kendimde uyguladıktan sonra hayatımızda bir rahatlamaya kavuştuk. 

İşte Menopoz Öncesi ve Menopoz Dönemi önerilerim:

1. En önemlisi hazırlıklı olmak; dışarı çıkarken soğan gibi kat kat giyinin. Terleyince çıkarırsınız, üşüyünce yeniden giyersiniz.

2. Şifalı bitki çaylarını aralarda mutlaka için.

3. Beslenmenize iyi yağları ekleyin.

4. Lifli karbonhidratlardan yiyin.

5. Omega 3 kaynağı yağlı balıkları tüketin.

6. Yanınızda limonlu naneli su taşıyın.

7. Şeker kesinlikle yok.

8. Organik deodorant kullanın.

9. Hareketi hayatınızın merkezine koyun.

10. Acı kullanmayın; kakule, kişniş, nane ferahlatır.

11. Nane yağını 1-2 damla mendile damlatıp, arada koklayın.”

Pelin Bozkurt Bilgiç “Hormonlarımızı Besliyoruz” ve “Hormonlarımız ile Rota Yeniden Oluşturuluyor” Eğitimleri ile ihtiyacı olanlara danışmanlık ve eğitim vermektedir.