SU tüm beden fonksiyonlarımız için hayati öneme sahip.Bedenimizdeki suyun %10 ‘nu kaybetsek hasta oluruz.%20 si ise bizi öldürür.Su olmadan ancak birkaç gün dayanırız.

  Öyleyse suyu hayatımızda ayrı bir bölüme koymalıyız.

   Susuz olduğumuzu hissediyorsak su içmekte geç kaldık demektir.Aldığımızdan daha fazla su kaybettiğimizde dengemiz bozulur.Günde en az 2 lt su içmeliyiz. Bitki çayları bunun içine dahil olsa de maalesef çay ve kahve dahil değil. Hatta çok çay kahve tüketiyorsanız; size daha çok su içmenizi tavsiye edeceğim.

   Aynı zamanda stres anında, sıcak havalarda ve migren atakları yaşıyorsanız su miktarınıza bir bakın derim. Vücut susuz kaldığında yorgunluk, beyin bulanıklılığı, baş dönmesi , baş ağrısı yaşayabilir.

  Beynimizdeki hipotalamusda susuzluk ve açlık uyarı bölgeleri kardeş kardeş yanyana duruyor. Ve bazen bize gelen sinyaller de karışabiliyor.Susadığımız halde acıktığımızı düşünüp yemeğe saldırabiliyoruz.

  Eğer yemeği 4-5 saat önce yemişseniz ve arada da birşey atıştırmadıysanız; evet gerçekten aç olabilirsiniz. Ancak yeni yediniz, muhtemelen daha sindirmediniz; o zaman 1 bardak su içmeyi deneyin.

  • Sabah aç karına içilen sıcağa yakın ılık su; sindirim işlemi bitmiş, dinlenen organlarımızı yıkar. Böylece atıkların tahliye edilmeleri için bağırsakları uyarır.
  • Hemen kahvaltı isteğini azaltıp , ötelemeye yardım eder.

Yemek esnasında su içmelimiyiz?

Yemek yerken su içtiğimizde sindirim özsuyu sulandırılacağından sindirimin etkisini azaltır. Yavaşlayan sindirim ise daha sonra gaz ve şişkinlik yapar.Besinler gereğinden fazla sindirim sisteminde kalacaklarından çürümeye , mayalanmaya başlar, bu da bize benzer etkiler yapar.

  Yemeklerden 30 dakika öncesinden ve 1 saat sonrasına kadar su yerine rahatlatıcı bitki çayını tavsiye ederim.

   Neden sıcak su?——-

Sindirim işlemi için belli bir ısıya gerek vardır.

Soğuk su  ise ısıyı epey düşürdüğünden sindirimi durdurur.Midemizin içine 1 derece dahi soğuk birşey girdiğinde su veya katı besin farketmez, sindirim süreci 5 dakika uzuyor.Çünkü sistem önce tüm enerjisini ısıyı yükselmeye harcıyor.

  Yemeklerinizin yanında buzlu içecek içer misiniz? Bir daha düşünün derim.

Sıcak su;

– Damarlarımızı hafiften genişlettiği için , kan basıncını düzenler ve bizi rahatlatır.

  -Vücut ısımızı dengelediğinden, metabolizma hızımızı arttırır.

Suyun şifasından yaralanmak için  1lt suyu bir dikişte içmek değil, yudum yudum , ara ara susamayı beklemeden düzenli içmeliyiz.

**ENERJİ VEREN SABAH SUYU

2 B SU

1/2 LİMON SUYU

2 DİLİM LİMON

1 ÇAY KAŞIĞI REZENE TOHUMU

**RAHATLATICI BİTKİ ÇAYI

1 LT  KAYNAMIŞ SU

1 TARÇIN ÇUBUĞU

2 KARANFİL TANESİ

1 /2 ÇAY KAŞIĞI  KİŞNİŞ TOHUMU

1/2 ÇAY KAŞIĞI KAKULE TOHUMU

1LİMON SUYU

1 LİMON KABUĞU

15 DAKİKA DEMLEYİP SÜZDÜKTEN SONRA HEPSİNİ BİR TERMOSA KOYUP GÜN İÇİNDE İÇİN.

ŞİFA OLSUN.