BEDEN- DUYGU-ZİHİN

Aburcubur aslında bir yemek  değildir .Ama  gerçekçi olalım .Çok sayıda besleyici kaliteli yemekler yapıyoruz .Yerken kendimizi harika hissediyoruz sonra birden önümüze muzır bir şeyler çıkıyor (aaa nereden acaba?)

   Tabii ki aniden çıkmıyor onu bir gün yerim diye almışım.

Bu konuyu açmamdaki amacım ; aburcuburları hiç yememek değil , ancak kontrolün onlarda değil ,bizde olduğunu bilmemiz gerektiği.

Kontrolü nasıl ele alırız?

   Suçluluk ,stres olmadan istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Ne kadar  yemek istersiniz? Bir ısırık, bir paket…..

    Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım .Abur- cubur hakkındaki önyargımızı kaldıralım.Abur cubur bizim düşmanımız değil.Bizim eğlencelik arkadaşımız.

Yediğinizde de sorun haline getirmeyin , çünkü böylece sorunu daha da büyütür, içinden çıkamazsınız .Hiç yememeye karar verdiğinizde, yasak listesini aldığınızda …Bilin  bakalım ne olur?

   Tabii ki ilk karşılaşmanızda karşı koyamaz “kim bilir ne zaman yerim “deyip saldırırsınız.

Vücudumuz o yiyeceği bir daha bulamıyacağını düşünür “yangından kurtarılacak eşya”statüsü verir.

       Tanıdık değil mi?

  Bir lokma bile kendinizden esirgediğiniz pastayı dolabı açıp kapattıkça bir tabağını gömdüğünüz günü hatırlıyor musunuz?

Peki bir dilim yeseydin ne olurdu ?

Neden çekiniyorsun ?

Bir dilimde kalamayacağımıdan mı korkuyorsun?

Şimdi size  3 İPUCU vereceğim

Bu ipuçları ile odilimi yiyeceksiniz ikincisini istemeyeceksiniz, hatta daha sonra dolapta görseniz bile hiç etkilenmeyeceksiniz.

   Yiyeceklerin sizi nasıl hissettirdiğine odaklanın .Fiziksel olarak canınız çekerken acaba duygusal canınız tam olarak ne söylüyor kendinizle konuşun.

Ben ve ben arasında bir anlaşmaya imzalayalım.

1-Bedenini dinle ,fiziksel iyiliğine odaklan ,vücudunun farkında ol ,fiziksel işaretlerle uyumu yakala, yaşananları deneyimle.

2-Duygusal olarak nasıl hissettiğinize bak, merkezine gelip duygularınla birlikte dalgalan. Burada sert bir ağaç gibi olmak değil ,rüzgârda rahat eğilip bükülen başak gibi olmalısınız. Duygularımız bize modumuzu enerji seviyemizi  söyler.

3-Zihnimiz kararlarımızı vermekte yardımcı olur ,muhakeme yapar ,karşılaştırır. Seçimleriniz sizin unutmayın!!! Sakin olduğunuz anlar yaratın, böylece kararlarınız karambole gelmez.

   En iyi karar verme, içsel dinginlik; dinlendirici uyanıklık halinde olur. Seçimlerinize sahip çıkarsanız sağlıklı , sürdürülebilir bir beslenme alışkanlığı da kazanırsanız.

Tüm bunları tek başınıza yapamayabilirsiniz.Bazen bir desteğe , bir itici gruba ihtiyacınız olur.

‘Abur cuburları vicdan azabı duymadan ye’ grubuma sizi de beklerim.

Kayıt olmak için tıklayın.Bu seneye farklı bir bakış açısıyla başlayalım.

Artık diyet kelimesini kullanmayalım.Sürdürülebilir Beslenmeye geçiş yapalım.

Güzel Yaşa Güzel Yaş Al

Wellbeing- wellaging danışmanı 

Pelin Bozkurt Bilgiç