En son ne zaman marketteki  yiyeceklere gerçekten baktınız? 

Taze olanlar değil, bunların sağlıklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak, raflarda dizi dizi  sıralananlar var ya onlara baktın mı? İçindekileri okumak için kutuyu evirip çevirdiniz mi?

Yoksa hiç aklınıza gelmiyor mu?

Kabul edelim, bazen de korkuyoruz. Sağlıklı olması gereken gıdalarda kimyasal şekerler olduğunu görüp geri bırakma riskini almak pek istemiyoruz

Biz pozitif insanlarız. Ancak, bu sadece olumlu olmak ile ilgili durum değil. Gerçek hayatta, metabolizmanızı tehdit eden birçok olumsuz faktör var. Yağ Yakımını önleyen farkına bile varmadığımız bir çok durum insülin direncini artırır, kortizolü azdırır ve yağ depolamasını coşturur.

Yağ yakımı azalınca, tokluk hissi azalır ve depolanmış yağ yıkımını azaltır, çünkü  sık sık acıktığın için dışarıdan takviye geliyordur.

Aldanmayın, koyun postuna bürünmüş kurt gibi birçok yaygın yiyecek  zararsız hatta sağlıklı  atıştırmalıklar gibi görünüyor. Ancak sizi aşağı çekebilirler.

Yağ kaybı  için tüm çabalarınızı sabote etmemeleri için onlara karşı savunma yapın.

Savunma da;  diyet tuzağına düşmeden doğru adımların ne olduğunu net bir şekilde bilmekten geçiyor.

En iyi saldırı savunmadır.

Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu  içeren besinimsi gıdalar toplumumuzda ne çok tüketilir oldu.

Bu şurup aslında, vücudumuzda hızla emilen ve kullanılan ucuz, işlenmiş, parçalanmış bir  tatlandırıcı. Sindirimi hızlandıran ve insülin reaksiyonumuzu yoğunlaştıran şurubu parçalamak için herhangi bir “iş” yapmamız gerekmez. Sindirime dahil bile edilmez. Sonuç olarak, vücudumuz daha fazla yağ depolar.    

İşlenmiş gıdalardaki içerik listelerini okuyarak  başlamanız  çok önemli

Genellikle hazır ketçaplara ve salata soslarına, hazır çorbalara  kadar her şeye gizlice sızmış..

Seçici olun, kendinizinkini yapın içermeyen markaları bulun! 

Yüksek glisemikli yiyeceklerin kan şekeriniz üzerinde büyük etkisi vardır. Genellikle, hızlı bir kan şekeri patlamasına, ardından bir insülin patlamasına, ardından kan şekerinde hızlı bir düşüşe neden olurlar – sizi hızla yorgun ve esneten bir hız treni. Bunlar tipik olarak rafine ürünler ve şekerler gibi oldukça rafine karbonhidratlardır.

Bu hız treni yolculuğu sadece enerji seviyeleriniz için kötü değil; ayrıca yağ depolanmasının, özellikle karın yağının artmasına da katkıda bulunur. Ayrıca, yüksek glisemik indeksli yiyecekler midenizi hızla terk ettiğinden, sizi giderek daha fazlasını istemeye zorlar.

Bu yüksek şekerli, yüksek insülin etkisini, her zaman öğünlerle birlikte protein içeren yüksek lifli gıdalara yapışarak ve tahıllar yerine sağlıklı yağlar ekleyerek frenleyebilirsiniz.

Beslenmede yeterli protein yoksa, metabolizmanız kesinlikle zorlanır.

Protein sağlık, sindirim ve metabolizmada büyük rol oynar. protein içermeyen beslenme düzeninde daha fazla yağ depolama, daha fazla açlık, daha fazla kas kaybı ve daha düşük metabolizma gibi yan etkileri olur.

Öte yandan, protein eklediğinizde, kalori yakmada doğrudan bir artış elde edersiniz. Her öğünde ve ara öğünde mutlaka kaliteli bir protein kaynağına yer verin! 

Hiç doymadığınızı hissettiniz mi? 

İşlenmiş gıda içindeki gizlenmiş tuza bir bakın. Bazı gıdalar aslında uyuşturucu ve alkol gibi hücresel ve metabolik düzeyde aynı türde bağımlılık yapıcı kimyasal tepkilere neden olur. Bu yiyecekler tipik olarak yüksek oranda işlenmiş, yüksek tuzlu yiyecekler olabilir. Dahası, birçoğu aynı zamanda trans yağ  da içerir.

Bu işlenmiş yağlar sadece kötü kolesterolü yükseltmekle kalmıyor, iyi kolesterolü düşürüp, aynı zamanda metabolizmanızı etkileyebilir ve insülin duyarlılığındaki azalma nedeniyle vücudunuzun daha fazla yağ depolamasına neden olabilir.

Herhangi doğal olmayan bir  gıdaya trans yağ içeriği açısından bakmak önemlidir. Besin etiketininin içerik listesine bakın. Yağ  ihtiva eden   herhangi bir gıda maddesi, beslenme etiketinde belirtilenlere rağmen trans yağ içeriyor olabilir.  Ardından, yemeğinizdeki sodyuma bakın. Kimyasalları ve tuzu az olan doğal yiyecekler yiyin ve trans yağlarından kaçının.

Sevgiyle kalın.

Pelin Bozkurt Bilgiç

GÜZEL YAŞA GÜZEL YAŞ AL

BERABER SAĞLIKLI VE GÜZEL YAŞAMA ADIM ATMAK İÇİN SİZİ EĞİTİMLERİME BEKLERİM.

Sizler de Pelin Bozkurt Bilgiç’ten

1-1 Danışmanlık alarak Sağlık Rotanızın Oluşturulmasını

istiyorsanız lütfen tıklayın.

Pelin’le Sağlık Rotası Oluşturuluyor
WELL BEING CHEF PELİN BOZKURT BİLGİÇ KİMDİR ?

Hayatını “Güzel Yaşa Güzel Yaş Al” felsefesi ile tasarlayan Pelin Bozkurt Bilgiç sağlıklı beslenme hakkında doğru bilgiye ulaşmak için Cornell Universitesi Nutrition Healthy Living Eğitimi almıştır. 

Hazırladığı özel tarifleri bir araya getirdiği “Sağlıklı Misafir Sofram” isminde bir kitabı vardır. 

Ayrıca televizyonda BizimEv TV’de “Pelin’le Geleneksel Lezzetler ve Modern Tarifler” adında bir program sunmaktadır. 

Youtube’da ve Instagram’da kendi kanalında tariflerini ve bilgilerini sevenleri ile paylaşmaktadır. 

Daha çok kişiyi Güzel Yaşam Mutfağına çekmek için Açlık Oyunları, Şekere Neden Aşeriyoruz gibi online ve offline eğitimler vermektedir. 

Sofra, Beef&Fish, Breakfast gibi Türkiye’nin önde gelen yemek dergilerinde yazıları çıkmaktadır. 

ayat boyu öğrenme yolculuğunda The School of Health Sciences, Ketogenic Diet Nutrition Health Coach, Ayurvedik Well Aging, Yoga Terapi Eğitimlerini de heybesine doldurmuştur. 

2021 yılında byProtokol Dergisi tarafından “Yılın En Başarılı Sağlıklı Beslenme Ödülü”‘ne layık görülmüştür.

Pelin Bozkurt Bilgiç Sosyal Medya Hesapları

Youtube: Pelin Bozkurt Bilgiç

Instagram: @pelinbozkurtbilgic

Websitesi: www.pelinbilgic.com